Държим да остане преференцията, но трябва да бъде постигнат консенсус

...
 Държим да остане преференцията, но трябва да бъде постигнат консенсус
Коментари Харесай

Цветанов: Държим да остане преференцията, но трябва консенсус

 „ Държим да остане преференцията, само че би трябвало да бъде реализиран консенсус в политическия живот. Това беше желанието и на НФСБ, които също желаят преференциите да не вземат участие в решаването и пренареждането на листите ”. Това съобщи в предаването „ Събуди се ” Цветан Цветанов.
„ НФСБ е част от Обединени патриоти, парламентарната им тежест е равна на тази на Вътрешна македонска революционна организация. В политиката не постоянно можеш да поставяш ултиматум ”, разяснява още Цветанов.

„ Да, има тематики, по които намираме политически консенсус с Движение за права и свободи и пресечни точки. Движение за права и свободи сложиха 4 тематики, в някои от тях се препокриха и с част от Обединени патриоти. Не сме лимитирали опцията на българските жители да упражнят конституционното си право да гласоподават ”, разяснява още зам.-председателят на ГЕРБ.

„ Ние постоянно сме били за понижаване на прага на преференцията, само че в предишния парламент остана на 7% ”.

По думите му другото изискване е било машинното гласоподаване.

„ Обединените патриоти направиха консенсус, с цел да остане в този вид, който оферират Движение за права и свободи ”, изясни още Цветанов.

Цветанов разяснява и случая „ Скрипал ”, както и третият обвинен, че е обвързван със случая.

 „ В момента, когато беше оповестено, че Федотов има отношение към случая „ Скрипал “, открива се, че той е посещавал страната ни три пъти, българските служби дружно с английските от самото начало работят дружно ”, съобщи Цветанов.

 „ Действията, които са подхванати, ръководителят на ДАНС и основният прокурор и сегашният министър на вътрешните работи, осъществени са доста съществени процесуално-следствени дейности, които дават опция да имаме задоволително материали, върху които да могат да продължат съответните разбори ”, добави той.  

„ Русия с това наличие на Федотов три пъти и с още други, които са засечени, Русия употребява страната ни с по-либералната ни политика към тях ”, съобщи Цветанов.   „ Хибридната офанзива към България не е серпантина от средата на 2015 година “, уточни той.   „ В основаването на подправените вести взе участие доста активно  Българска социалистическа партия, а от време на време и президентът “, добави заместник-председателят на ГЕРБ.  
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР